Nieuwe afvalkalender: inzameldagen veranderen
Vanaf het nieuwe jaar veranderen de inzameldagen van restafval, GFT, PMD en papier in gemeente Duiven.
Wilt u weten welke dag voor u geldt? Kijk dan op de afvalkalender. U krijgt volgende week (in week 51) een afvalkalender per post. U vindt deze ook op mijnafvalwijzer.nl en in de AfvalWijzer app.
De inzameldagen veranderen omdat er een nieuw contract is afgesloten. Op deze dagen kan PreZero personeel en wagens het meest optimaal inzetten. Afgelopen jaren werd papier ingezameld in de avond of het weekend door de Duivense verenigingen. Dat gebeurt vanaf 2023 op vrijdag door PreZero.
Afvalkalender
Soms verandert er onverwacht iets aan de afvalkalender. De nieuwste versie staat altijd op mijnafvalwijzer.nl en in de AfvalWijzer app. U kunt daar ook eenvoudig een versie downloaden en afdrukken.
Containers en afvalpas
PreZero verzorgt vanaf 1 januari ook de containerwissels, plaatsingen en afvalpassen. U houdt uw huidige container. Wilt u een grotere of kleinere container of bent u uw afvalpas kwijt? Neem contact op met PreZero via www.inzamelwijzer.prezero.nl.
Afvalaanbiedstation
Inwoners kunnen afval aanbieden bij het Afvalaanbiedstation aan de Ploenstraat 3 in Duiven. Veel afval kan gratis worden ingeleverd. Sommige afvalstromen zijn betaald. Het tarief daarvoor stijgt van € 12 naar € 14 per kubieke meter. Meer informatie staat op duiven.nl/afval-brengen.
Deze inzamelafspraken veranderen niet
- Grof tuinafval wordt ook in 2023 op de eerste dinsdag van de maand (na aanmelding) ingezameld.
- Herbruikbaar grof huishoudelijk afval, textiel, apparaten en oud ijzer worden gratis op afroep opgehaald door Kringloopbedrijf 2Switch. U kunt het daar ook zelf naartoe brengen (Het Vergun 17, Westervoort). Meer weten? www.2switch.nl.
- Voor inwoners die een ondergrondse container of verzamelcontainers gebruiken, verandert er niks aan de inzameling.
- Zet uw afval voor 7.30 uur aan de straat, om geen inzameling te missen.
Afval scheiden levert veel op. Waardevolle materialen kunnen hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. En met minder restafval, bespaart u ook kosten voor het legen van uw container of het weggooien van afval in een ondergrondse container.