Meldingen openbare ruimte met de Fixi app en de Fixi website

15 maart 2018
U kunt vanaf nu op verschillende manieren een melding over de openbare ruimte maken: via de Fixi app, via de gemeentelijke website of telefonisch.

Via de Fixi app

U kunt de Fixi app downloaden voor uw mobiel. U hoeft dan maar één keer uw persoonlijke gegevens op te geven. Daarna kunt u eenvoudig en snel meldingen doen en foto’s van de situatie meesturen. U ziet in de Fixi app ook in één oogopslag alle meldingen bij u in de buurt.

Via de app kunt u de status van uw melding in de gaten houden en kunt u reageren op uw melding, ook nadat deze is afgehandeld door de gemeente.

Download de Fixi app via de Appstore of de Google Playstore

Via de website

Als u via de gemeentelijke website een melding wilt maken, gaat u naar ‘Melding maken’.Klik vervolgens op ‘meteen melden’ en u komt in Fixi terecht. Hier is de kaart van onze gemeente goed te zien, zowel op een vaste computer als op een mobiele telefoon, en kunt u ook eenvoudig andere meldingen in onze gemeente bekijken. U kunt meldingen maken door te registreren en in te loggen via de Fixi app, Google+ of Facebook.

U kunt ook een melding maken zonder account. Vul wel in elk geval uw e-mailadres in, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de voortgang van uw melding. Uw gegevens zijn uiteraard niet openbaar. Deze gebruiken we alleen voor de afhandeling.

Vertrouwelijke meldingen

U kunt via Fixi ook vertrouwelijke meldingen doen, die niet op de openbare kaart worden getoond. Bijvoorbeeld als de melding tot u als persoon te herleiden is en u dat niet wilt. Zet daarvoor het vinkje bij ‘deel mijn melding op de openbare kaart’ uit.

In het klantcontactcentrum van de gemeente worden alle meldingen gecheckt voordat ze worden doorgezet naar de vakafdeling en wordt ook beoordeeld of een melding wel of niet op de openbare kaart thuishoort.

Telefonisch

U kunt een melding ook telefonisch doorgeven via het klantcontactcentrum van de gemeente (0316) 279 111. Uw melding wordt dan ook in Fixi gezet. Als u dan uw mailadres doorgeeft, wordt u ook vanuit Fixi op de hoogte gehouden van de voortgang van uw melding.

Voordelen Fixi app

De voordelen van het gebruik van de Fixi app ten opzichte van melden via de website of telefonisch zijn:

  • U hoeft maar 1x uw gegevens op te geven en kunt vervolgens snel en eenvoudig nieuwe meldingen doen
  • U kunt vanuit de app reageren op uw melding of op vragen van de gemeente over uw melding
  • U ziet in 1 oogopslag andere meldingen bij u in de buurt
  • U kunt andere meldingen ‘liken’ en daarmee het belang van een melding onderstrepen