Marcel Bloemberg

Een vereniging als Sportclub Groessen bestaat dankzij de vrijwillige inzet van mensen met onvoorwaardelijke clubliefde. Zij vormen de ware motor die de club draaiende houdt. Veel van die werkzaamheden vinden plaats achter de schermen, buiten het oog van de leden. Dankzij hen kan jong en oud elk weekend doen wat ze het liefste doen: een potje voetballen of handballen. Een van deze drijvende krachten binnen de sportclub is Marcel Bloemberg. Een man van bescheiden woorden, maar grootse daden. 

Marcel (54 jaar oud) is een geboren en getogen Groessenaar. Hij voetbalt al vele jaren bij Sportclub Groessen en trapt nog altijd een balletje met zijn voetbalvrienden in het 5e elftal. Buiten de witte lijnen brengt Marcel echter nog veel meer tijd door op de club. Dat begon allemaal halverwege de jaren’90, als lid van de supporterscommissie samen met Paul en Geert Hoksbergen. Dat takenpakket werd al snel uitgebreid. Marcel floot wedstrijden, en werd trainer/coach in de jeugd. In 1998 nam hij het stokje over van Sjoerd Geurts als wedstrijdsecretaris binnen de voetbalafdeling.

In die rol is hij vandaag de dag nog altijd actief. Een veelomvattende taak, waarvoor hij iedere week verscheidene avonden en elk weekend vele uren doorbrengt in het clubgebouw op sportpark De Heggeakkers. Hij regelt de inschrijvingen van de verschillende teams en zorgt voor een actueel programma op de website. Over al dit soort zaken en eventuele wijzigingen communiceert hij dagelijks met alle betrokken trainers, leiders en kaderleden. 

Elke zaterdag is Marcel aanwezig om ervoor te zorgen dat alle wedstrijden ordelijk verlopen. Hij zorgt voor een goede opvang van de scheidsrechter en tegenstanders en helpt bij het invullen van de wedstrijdformulieren. In de winter ontfermt hij zich bovendien over de zaalprogrammering en alle zaken die daarbij horen. Daarnaast zorgt Marcel elk jaar dat alle leden op tijd in- of uitgeschreven zijn bij de KNVB. Om nog maar te zwijgen over de inschrijvingen voor de verschillende voetbaltoernooien waar Marcel jarenlang verantwoordelijkheid voor droeg.

Op die manier is Marcel al ruim twintig jaar onmisbaar binnen Sportclub Groessen. Gelukkig haalt hij er zelf ook veel plezier uit. “Het leuke aan vrijwilligerswerk is dat je iets terug kan doen voor de vereniging. Bovendien is het gezellig om met andere vrijwilligers te werken die allemaal hetzelfde doel hebben: de club draaiende houden.” Hoog tijd om Marcel nu eens in het zonnetje te zetten, al zal hij dat zelf niet snel zeggen: “Of ik de vrijwilligersprijs verdien, moeten andere mensen maar beoordelen. Maar ik vind het hartstikke mooi om genomineerd te zijn”, blijft hij bescheiden.