Mantelzorgers, fijn dat ze er zijn!

Publicatiedatum: 
1 augustus 2017
De gemeente heeft veel waardering voor al die mensen die belangeloos zorgen voor iemand uit hun omgeving die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Die waardering wil de gemeente verzilveren door het ‘Mantelzorgcompliment’ uit te delen

Hoe aanvragen

Is er iemand in uw omgeving waarvan u vindt dat hij of zij in aanmerking komt voor het ‘Mantelzorgcompliment’? Download dan vanaf 1 augustus 2017 het aanvraagformulier via de website https://www.duiven.nl/mantelzorg. Of vraag het formulier telefonisch aan bij de gemeente. Het formulier kan tot eind 2017 worden ingeleverd bij de gemeente. De € 100,- wordt hierna automatisch op uw rekening gestort.

Vult u het formulier voor oktober in, dan ontvangt u het bedrag rond de dag van de mantelzorg (10 november 2017) op uw rekening.

Toekenning

Op basis van het aanvraagformulier kijkt de gemeente of u in aanmerking komt om het Mantelzorgcompliment uit te reiken. In tegenstelling tot eerdere jaren is het niet mogelijk om meerdere toekenningen per huishouden te krijgen. Per adres kunt u dus 1 Mantelzorgcompliment aanvragen.

Heeft u het Mantelzorgcompliment ook vorig jaar aangevraagd?

Dan ontvangt u hierover binnenkort een brief  en zal het bedrag dit jaar automatisch op uw rekening worden gestort. De gemeente vraagt u om mogelijke wijzigingen in uw gegevens op tijd door te geven.

Heeft u vragen over het Mantelzorgcompliment of over de procedure, neem dan gerust contact op met de gemeente. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.30 uur op telefoonnummer 0900 - 279 111 (lokaal tarief).