Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Mantelzorgers, fijn dat ze er zijn!

28 juli 2021
Zorgt een familielid, vriend, buur of goede kennis al een poosje voor u? Geef hem of haar een waardering van € 100,-. Dit bedrag krijgt u van de gemeente Duiven.

Mantelzorg

De gemeente heeft veel waardering voor alle mensen die belangeloos zorgen voor iemand in hun naaste omgeving die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Die waardering verzilvert de gemeente door het ‘Mantelzorgcompliment’ uit te delen.

Hoe aanvragen

Is er iemand die het Mantelzorgcompliment verdient? Kijk op deze website naar de voorwaarden. Het formulier is alleen online in te vullen, op papier is niet meer mogelijk. Het formulier kan vanaf 1 september tot en met 1 december 2021 worden ingeleverd. De € 100,- wordt in december 2021 automatisch op uw rekening gestort.

Toekenning

Het aanvraagformulier maakt gebruik van verplichte velden en DigiD. Daarmee kijkt de gemeente of u het Mantelzorgcompliment krijgt. Per adres kunt u één Mantelzorgcompliment aanvragen.

Heeft u het Mantelzorgcompliment ook vorig jaar aangevraagd?

Als u recht had op het Mantelzorgcompliment kreeg u voorgaande jaren een brief van de gemeente en werd het bedrag begin november automatisch op uw rekening gestort. Deze procedure is gewijzigd, vanaf dit jaar moet u ieder jaar het Mantelzorgcompliment opnieuw aanvragen. Zo weten wij dat u nog steeds in aanmerking komt voor het compliment.

Heeft u vragen over het Mantelzorgcompliment of over de werkwijze? Neem dan gerust contact op met het Sociaal Loket van de gemeente Duiven. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.30 uur op telefoonnummer (0316) 279 111 (lokaal tarief).