Lintjesregen gemeente Duiven

26 april 2017
Op 26 april ontvingen 5 personen uit de gemeente Duiven een Koninklijke onderscheiding.

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw B. Boschker-de Boks

Woensdag 26 april 2017 ontving mevrouw B. (Baukje) Boschker-de Boks uit Duiven uit handen van burgemeester De Lange een Koninklijke onderscheiding.
Zij is benoemd  tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Zij ontving deze onderscheiding voor haar verdiensten gedurende de periode:

1989 – heden
Vrijwilliger bij de Stichting Milieuvrienden Duiven (inzet voor natuur-, milieu-, landschappelijke en natuurhistorische waarden.

1995 – heden
Vrijwilliger bij en bestuurslid van de Seniorenclub OASE van de PKN-gemeente Duiven.

1999 – heden
Vrijwilliger palliatieve terminale zorg (bestuurslid en coördinator) vanuit de Vrijwilligers Palliatieve Zorg, vanaf 2006 vanuit het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij maakt het terminaal zieken mogelijk thuis te sterven.

2000 – heden
Hulpverlener en coördinator bij de plaatselijke afdeling van het Nederlandse Rode Kruis. Zij stuurt op dit moment ruim 100 vrijwilligers aan.


Koninklijke onderscheiding voor mevrouw G. Konijnenbelt-Kruizinga

Woensdag 26 april 2017 ontving mevrouw G. (Geessien) Konijnenbelt-Kruizinga uit Duiven uit handen van burgemeester De Lange een Koninklijke onderscheiding.
Zij is benoemd  tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Zij ontving deze onderscheiding voor haar verdiensten gedurende de periode:

1987 – heden
Vrijwilliger bij Welfare/Rode Kruis voor de bewoners van wooncentrum Thuvine en de Parkflat. Zij is medeorganisator van de knutselavonden voor de mannelijke bewoners.

1990 – heden
Vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Duiven. Zij is organisator van de wekelijkse bloemengroet, lid van de schoonmaakploeg en medeorganisator van het kerstdiner voor ouderen en mensen met een smalle beurs. Daarnaast verricht zij veel bezoekwerk en is actief voor de actie Kerkbalans. Verder was zij o.a. diaken, medeorganisator van de jaarlijkse rommelmarkt en lid van de liturgische bloemschikgroep.


Koninklijke onderscheiding voor de heer R.H. Gerressen

Woensdag 26 april 2017 ontving de heer  R.H. (Ronald) Gerressen uit Duiven uit handen van burgemeester De Lange een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Hij ontving deze onderscheiding voor zijn verdiensten gedurende de periode:

1993-2016
Lid van de vrijwillige brandweer Duiven.

2011- heden
Lid van the Lions Club, Duiven. Binnen deze club is hij uitgeroepen tot Lion of the Year.

2012-heden
Actief lid van Team Duiven/ Stichting Alpe d’Huzes. Hij is mede organisator en sponsor  van de jaarlijkse spinningmarathon. De opbrengst van deze marathon komt ten goede van de Stichting Alpe d’Huzes. 


Koninklijke onderscheiding voor de heer F.J. Meijer

Woensdag 26 april 2017 ontving de heer  F.J. (Frans) Meijer uit Duiven uit handen van burgemeester De Lange een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd  tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.de heer F.J. Meijer
Hij ontving deze onderscheiding voor zijn verdiensten gedurende de periode:

1975 – heden
Actief lid, bestuurslid en penningmeester van het Gilde St. Remigius. Gedecoreerde was materiaalcommissaris, Thans is hij beheerder van het clubgebouw, verzorgt hij de bardiensten en het onderhoud aan het gebouw.

2006 – heden
Vrijwilliger en bestuurslid van Stichting Roefeldag Duiven. Naast het chauffeuren op de Roefeldag zelf gaat de heer Meijer op pad als bedrijfsbezoeker zodat ongeveer 1000 basisschoolleerlingen de kans krijgen om een kijkje  te nemen achter de schermen van de diverse bedrijven en organisaties. 


Koninklijke onderscheiding voor de heer P.E. Vlaardingerbroek

Woensdag 26 april 2017 ontving de heer  P.E. (Paul) Vlaardingerbroek uit Duiven uit handen van burgemeester De Lange een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd  tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Hij ontving deze onderscheiding voor zijn verdiensten gedurende de periode:

1976 – heden
Vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Duiven. Hij is voorzitter van de kerkenraad en ouderling, hij is lid van diverse werkgroepen en de schoonmaakploeg. Daarnaast zet hij zich in voor de kindernevendienst, de autodienst en verzorgt hij de website.

Jaren 90 – heden
Vrijwilliger van het Nederlands Bijbelgenootschap. Hij is lid van de ledenraad en voorzitter van de landelijke adviescommissie vrijwilligerswerk. Verder heeft hij als secretaris van de werkgroep Duiven en als lid van het Regioteam regio Oost gefungeerd.