Karina Wubben

Mijn naam is Karina Wubben en ik ben 32 jaar. Ik doe al bijna 16 jaar vrijwilligerswerk bij Scouting Duiven. Hier ben ik leiding bij de Blauwe Vogels. Dit is een speltak voor jongeren met een verstandelijke beperking. Samen met mijn medeleiding organiseer ik opkomsten voor de jongeren, dat zij op een zo normaal mogelijke manier het scouting spel kunnen beleven.

Naast de gewone opkomsten gaan we ook twee keer per jaar op kamp. In de winter hebben we een weekendkamp op onze eigen blokhut. Hier proberen we meestal een leuk thema aan te geven, bij het afgelopen kamp was dit Robin Hood. Naast het weekendkamp gaan we ook op zomerkamp, dit vindt meestal plaats tijdens Pinksteren. Als het mogelijk is gaan we dan naar Intercamp. Dit is een internationaal scoutingkamp waar scouts van verschillende landen activiteiten samen doen. Wij zijn altijd de enige groep met scouts met een beperking.

Wat ik zo leuk vind aan dit vrijwilligerswerk is dat ik de jongeren zie genieten. Ze te volgen in de ontwikkelingen die ze doormaken, vooral op scouting gebied. Als Blauwe Vogel groep hebben ze dingen bereikt die wij als leiding niet hadden verwacht. Ik ben heel trots op mijn Blauwe Vogels en dat zij onder andere door mijn hulp en inzet zo veel hebben bereik en zo veel plezier hebben op scouting.

Wat ik erg leuk vind en wat me raakt is als ik een keer een opkomst afwezig ben geweest dat de eerst volgende keer er een aantal jongeren direct op me afkomen, me op de nek vliegen en zeggen wat fijn dat je er weer bent, ik heb je gemist. Kortom ik vind het ontzettend leuk om leiding te geven bij de Blauwe Vogels, ik heb er plezier in en krijg er energie van. Naast dat ik leiding ben doe ik ook binnen de vereniging nog andere hand en span diensten.

Waarom vind ik dat ik de vrijwilligersprijs verdien? Dit is een lastige vraag. Ik vind het leuk en gewoon om te doen wat ik doe. Mijn omgeving vind dat ik dit verdien en heeft mij genomineerd. Natuurlijk zou ik het ontzettend leuk vinden om de prijs te winnen, zodat wij nog meer leuke activiteiten kunnen organiseren voor de Blauwe Vogels.