Landschap met water en bomen

Joep Seijnaeve nieuwe kinderburgemeester gemeente Duiven

22 november 2022
Nieuws

Vijf sterke kandidaten streden maandagavond 21 november in de raadszaal van het gemeentehuis om de eervolle titel van kinderburgemeester van de gemeente Duiven. Zichtbaar gespannen maar goed voorbereid hielden ze voor een volle zaal een presentatie over hun plannen en dromen voor de gemeente. Na een spannende verkiezingsavond is Joep Seijnaeve gekozen als opvolger van de huidige kinderburgemeester Elias Kemperman. Joep is elf jaar en zit in groep zeven van IKC Remigius.

Moeilijke opgave voor de jury

De jury was aangenaam verrast door de kwaliteit van de ingezonden sollicitaties. Kinderen die in de gemeente Duiven wonen en in groep zeven zitten konden solliciteren door middel van een video. Hieruit werden vijf kandidaten gekozen om zich voor de jury te presenteren. De jury bestond uit burgemeester Huub Hieltjes, wethouder Johannes Goossen, raadslid Elena Schrijner en de huidige kinderburgemeester, Elias Kemperman.

Voor de jury was het geen makkelijke beslissing, want alle kandidaten hadden een goed verhaal en zouden het als kinderburgemeester prima doen. Helaas kan er per jaar maar één kinderburgemeester zijn en moest er een keuze worden gemaakt. Toen de jury na beraad terugkeerde naar de raadszaal werd het muisstil in de zaal en waren er chocoladeletters voor alle kandidaten. Kinderburgemeester Elias Kemperman maakte de winnaar bekend: Joep Seijnaeve. Daarna overhandigde burgemeester Huub Hieltjes hem een bos bloemen.

Raar gevoel maar veel zin

Joep onderscheidde zich onder andere door zijn presentatie te beginnen met een solo op zijn trompet. Burgemeester Hieltjes: ‘Ik ben iedere keer weer onder de indruk van hoe goed kinderen zich kunnen presenteren. Joep reageerde ook goed op vragen en liet zich niet van de wijs brengen.’ Direct na de uitslag werd Joep meegenomen door een fotograaf. Hij was zichtbaar onder de indruk van alle aandacht en het flitsen van de camera. ‘Andere hadden ook goede presentaties, dus dat ik het ben geworden is een raar gevoel. Maar ik heb er heel veel zin in!’

Joep Seijnaeve mag zich de derde kinderburgemeester van Duiven noemen. Op dinsdag 6 december om 19.30 zal hij in de raadsvergadering in het gemeentehuis van Duiven worden geïnstalleerd. 

Afspraak maken

U bent welkom in het gemeentehuis. Wij helpen u graag goed. Daarom werken wij alleen op afspraak.

Het gemeentehuis is dagelijks geopend en dit zijn de openingstijden:

maandag 8.00 - 12.00 uur
dinsdag 8.00 - 12.00 uur
woensdag 8.00 - 16.00 uur
donderdag 8.00 - 12.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.00 uur
 
Hiernaast op de maandagavond, in de even weken, van 18.00 - 20.00 uur.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of opmerking? Vul het contactformulier in.

Bereikbaarheid KlantContactCentrum

maandag t/m donderdag 8.00 - 16.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.30 uur
   
Telefoon: (0316) 279 111
WhatsApp: (06) 11 08 17 96

Bereikbaarheid Sociaal Loket

maandag t/m vrijdag 8.30 - 12.30 uur

Bezoekadres

Koning Willem-Alexanderplein 1
6921 ES Duiven

Postadres

Postbus 6
6920 AA Duiven

E-mailadres

gemeente@duiven.nl

Telefoonnummer 

(0316) 279 111

Blijf op de hoogte en volg ons online

Wij zijn bereikbaar via