Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Jacques Niederer wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Duiven

1 november 2019
Mr. Jacques Niederer is op 1 november 2019 door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Duiven. Hij vervangt vanaf 1 december 2019 Rik de Lange, die stopt als burgemeester.

Jacques Niederer (59 jaar, lid van de VVD, wonende in Bergen op Zoom) is in oktober na 8 jaar gestopt als burgemeester van de gemeente Roosendaal. Daarvoor was hij 6 jaar burgemeester van de gemeente Weert, 3 jaar wethouder in de gemeente Breda en 4 jaar Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Rik de Lange stopt per 1 december als burgemeester van de gemeente Duiven (lees meer in het persbericht waarin hij zijn keuze bekend maakte)
De commissaris van de Koning, John Berends heeft daarom in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Duiven besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen.

Een delegatie van de gemeenteraad (waaronder fractievoorzitters, een wethouder en de griffier) heeft positief gereageerd op de voordracht van Jacques Niederer. De commissaris van de Koning heeft hem vervolgens benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Duiven per 1 december 2019.

De procedure voor een nieuwe burgemeester in de gemeente Duiven is al in gang gezet. De verwachting is dat de raad eind december de nieuw voor te dragen burgemeester bekend maakt en dat hij/zij begin maart wordt geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Duiven.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester is een van de taken van de commissaris van de Koning.