In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden in elk geval tot 1 september 2020 aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we van ma - do geopend van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Informatie rondom zorg en welzijn

Gemeente, huisartsen en zorgaanbieders trekken samen op om de zorg en ondersteuning voor u zo goed mogelijk te laten verlopen. Juist nu in deze periode! Blijf niet zitten met vragen en wacht ook vooral niet te lang!

Zorg en Welzijn

Voor vragen over zorg en welzijn of bij financiële problemen kunt u terecht bij het Sociaal Loket van de gemeente. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 uur via telefoonnummer: (0316) -  279 111.

Maak ook gebruik van de “Wehelpen” app. De app is gemaakt om hulpvragen in deze tijden van corona te bundelen.  Denk hierbij aan:

  • Ouderen die iemand zoeken voor een boodschapje, de hond uitlaten, een maaltijd koken of gewoonweg al wandelend een praatje (op 1,5 m afstand!).
  • Maar ook gezinnen met kinderen, die moeite hebben met het begeleiden bij bijvoorbeeld huiswerk.
  • Mensen die willen helpen geven dit daar ook aan. Het brengt vraag en aanbod dan mooi bij elkaar.

Komt u er zelf niet uit?

We denken graag met u mee als u niet weet waar de vraag thuishoort.
Wacht a.u.b. niet te lang, maar trek meteen aan de bel! Bij het Sociaal Loket, Mikado of maatschappelijk werk.

Voor meer informatie over welzijnswerk kunt u bellen met Mikado: (0316) -250 700 (tussen 8.30 uur en 12.30 uur).

Vragen over de WeHelpen app? Neem dan contact op met Bart Hoesté via 06 - 107 22 666. In deze tijd 7 dagen per week bereikbaar van 10.00 tot 14.00.

Voor  een luisterend oor, ondersteuning en advies kunt u contact opnemen met  Maatschappelijk werk: 0900 - 8433. Dan wordt er zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Voor advies over financiën of de administratie? Financieel Trefpunt en thuisadministratie, sociaal raadsliedenwerk: sociaalraadslieden@stmr.nl of via telefoonnummer 0900 - 8433. Dan wordt er spoedig contact opgenomen.

Hulp Mantelzorg

Hulp bij Mantelzorg nodig? De Zorgladder Mantelzorg biedt ondersteuning.

De zorgladder biedt een oplossing voor mantelzorgers die het door het wegvallen van de thuiszorg, dagbesteding en andere vormen van ondersteuning, niet meer redden. 

De Zorgladder Mantelzorgzorg bestaat uit 5 stappen. Per stap geeft de zorgladder aan voor welke hulp u in aanmerking kunt komen als u het niet meer redt. En wie u kunt aanspreken voor de hulp. 

Wilt u weten voor welke hulp bij de mantelzorg u in aanmerking komt? Ga naar de Zorgladder Mantelzorg.