Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Huub Hieltjes aanbevolen als nieuwe burgemeester van de gemeente Duiven

20 december 2019
De gemeenteraad van Duiven heeft besloten om de heer Huub Hieltjes aan te bevelen voor het burgemeesterschap van de gemeente Duiven.

De heer Hieltjes is 54, samenwonend en woonachtig in Breda. Op dit moment is hij waarnemend burgemeester in de gemeente Kapelle. De heer Hieltjes heeft zijn tienerjaren doorgebracht in de regio (Zeddam) en zijn familie woont in deze regio.

Naast zijn ervaring als waarnemend burgemeester is de heer Hieltjes actief geweest in het dagelijks bestuur van het waterschap Brabantse Delta, waarvan enige tijd als dijkgraaf en is hij 12 jaar lid geweest van de Provinciale Staten van Zuid-Holland voor de VVD. Daarnaast is hij werkzaam geweest bij het ministerie van Financiën.

‘In de heer Hieltjes treffen wij een burgemeester met ervaring, die in staat is om verbindingen te leggen en oog heeft voor de inwoners van onze gemeente’, aldus de heer Piet Dijkstra (voorzitter van de Vertrouwenscommissie). Het streven is dat de heer Hieltjes zo spoedig mogelijk beëdigd wordt als burgemeester van de gemeente Duiven. De heer Hieltjes: ‘Ik heb zin in mijn nieuwe uitdaging en kijk ernaar uit verder kennis te maken met de gemeente Duiven en haar inwoners.’ De heer Dijkstra stelt blij te zijn dat er spoedig een kroonbenoemde burgemeester zal zijn. ‘De start van het proces heeft, door de wisseling van de commissaris van de Koning, weliswaar even op zich laten wachten. Daardoor hadden we helaas niet direct na het afscheid van burgemeester De Lange al een nieuwe burgemeester klaar staan. Maar met de vertrouwenscommissie hebben wij in goede harmonie onze nieuwe burgemeester gevonden’.