Henk Bruns

Ik ben Henk Bruns, geboren en getogen in Groessen, wonend aan de Molenstraat, gehuwd met Mariëtte en trots op onze drie volwassen kinderen en hun partners. Ben actief in Groessen als lid van de Deurcommissie van de Carnavalsvereniging, actief lid van de Dorpsraad, bestuurslid van Schietvereniging, voorzitter van Stichting Dorpshuis Groessen en Stichting Dorpsaccommodatie Groessen. 

Merendeel bestuursfuncties allemaal in het belang van diverse verenigingen, maatschappelijk belang en welzijn voor de inwoners van Groessen.

Vrijwilligerswerk doe ik al vanaf 1973, achtereenvolgend bij onder meer de jongerenvereniging de Uitlaat, bestuurslid bij Blues Soos Rinoceros, Ouderraad op de basisschool, 10 jaar Kindercomité (5 jaar als voorzitter), vanaf 2006 bestuurslid Schietvereniging Irene, vanaf 2007 als voorzitter van Stichting Dorpshuis Groessen en vanaf 2017 als voorzitter van Dorpsaccommodatie Groessen (DAG). In het multifunctionele Dorpshuis faciliteren we diverse verenigingen en groeperingen. 

In een klein dorp als Groessen is het belangrijk om een steentje bij te dragen aan sociale- en ontspanningsactiviteiten in het maatschappelijk en welzijn belang. Wanneer niemand iets organiseert wordt de leefbaarheid steeds minder en worden er geen verbindingen meer gemaakt om een feestje te vieren, elkaar te helpen en te ondersteunen wanneer het nodig is. Het geeft mijn voldoening en de nodige motivatie wanneer ik creatief met nieuwe ideeën en visie het kan uitbouwen. Het streven is om nog meer dagbestedingsactiviteiten, bijvoorbeeld biljarten, koken voor en door senioren, samenzijn, koffiedrinken, vertrekpunt wandelroutes, enzovoort te faciliteren. 

In 2017 heb ik een groot aandeel gehad bij de onderhandelingen met de Gemeente en de daadwerkelijk privatisering van de gebouwen van Rinoceros, Judo en Dorpshuis. Samen hebben we de Stichting DAG opgericht die fungeert als eigenaar van de accommodatie en verantwoordelijk is voor het onderhoudsbeheer en een duurzame exploitatie. Voor de financiering van de noodzakelijke verbouwing en uitbreiding zijn inmiddels externe fondsen toegezegd door Provincie, Oranjefonds en het VSB-fonds. Samen met de besturen van het Dorpshuis, Rinoceros, Judo en de andere verenigingen/gebruikers zijn we enorm trots op ons "Huus van ut Darp Groessen"!