In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden in elk geval tot 1 september 2020 aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we van ma - do geopend van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Glasvezel in het buitengebied

18 juni 2019
Het sein staat op groen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeenten Duiven. Op maandag 17 juni 2019 heeft de gemeente samen met de gemeente Zevenaar een samenwerkingsovereenkomst met Delta Rijssen Glasvezel Investeringen B.V. ondertekend, die deze aanleg mogelijk maakt.

Delta start in september met de wervingscampagne voor inwoners onder de naam ‘Digitale Stad’. De inwoners van het buitengebied in de gemeenten Zevenaar en Duiven krijgen een aanbod van Digitale Stad voor de aansluiting van hun woning. Bij voldoende aanmeldingen legt Digitale Stad glasvezel aan. Als Digitale Stad start met de aanleg van glasvezel in het buitengebied dan sluit het bedrijf ook de Zevenaarse kernen Aerdt, Herwen en Spijk en in Duiven de kernen van Groessen en Loo aan. Inwoners van deze kernen hoeven zich niet eerst aan te melden. De aanleg begint in het najaar van 2019. Medio 2020 is de aanleg gereed.

Met de komst van glasvezel wordt het internet sneller, de tv scherper en het geluid helderder. Het netwerk is stabieler dan de traditionele koperkabel.

Inwoners van het buitengebied van de gemeenten Duiven kunnen op www.digitale-stad.nl zien of hun adres in het projectgebied van Digitale Stad valt. Daar kunnen zij ook meer informatie over glasvezel in het buitengebied vinden en zich voor een glasvezelaansluiting aanmelden.