George Ringhilescu

Mijn naam is George Ringhilescu. Ik zet mij al zo’n 10 jaar in als vrijwilliger binnen de gemeente Duiven. Het begon met wat vertaalwerk voor de stichting Duiven-Calafat, vanwege mijn Roemeense achtergrond. Na verloop van tijd ben ik daar ook bestuurslid geworden en heb ik samen met anderen verschillende projecten en uitwisselingen georganiseerd. Onder andere met jongeren van het Candea College die naar Calafat zijn gegaan. Ook hebben we een uitwisseling gehad met de brandweer van Duiven die een brandweerauto hebben geschonken aan Calafat. Dit was heel bijzonder om mee te maken en ook leuk om hiervoor vertaalwerk te doen. 

Daarnaast ben ik 8 jaar geleden ook bemiddelaar geworden bij Buurtbemiddeling de Liemers, waar ik nog steeds actief ben. Bij de buurtbemiddeling zet ik mij in om problemen tussen buren op te lossen waar de mensen zelf niet uit kunnen komen. 

Inmiddels ben ik niet meer betrokken bij Stichting Duiven-Calafat, maar heb ik sinds een paar jaar mijn eigen stichting Connect to Share. Bij deze stichting zet ik mij samen met anderen in om mensen binnen de gemeente Duiven te verbinden met mensen uit andere landen om van elkaar te leren. Dit doen we door het organiseren van uitwisselingen en het geven van trainingen en werkconferenties. Met deze stichting willen we ons inzetten voor de internationalisering binnen de gemeente Duiven en willen dat mensen, door van elkaar te leren, samen aan een betere wereld werken. Binnen deze stichting ben ik de voorzitter. 

Het leuke van vrijwilligerswerk is dat je mensen kunt helpen die het nodig hebben. In deze tijden vind ik het daarom niet meer dan normaal om voor anderen klaar te staan en daarom zet ik me graag in voor de medemens.