Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Gemeentelijke dienstverlening

Wij zetten hieronder op een rij welke maatregelen de gemeente neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Wat doet de gemeente Duiven?

Landelijk is het vanaf 1 december 2020 verplicht om in alle openbare en overdekte ruimten een mondkapje te dragen. Deze verplichting geldt ook voor ons gemeentehuis. 
Komt u naar het gemeentehuis? Dan bent u verplicht om in de centrale publiekshal en de wachtruimten een niet-medisch mondkapje te dragen. Ook met mondkapje op houden we 1,5 meter afstand van elkaar.
Dit geldt ook voor bezoek aan sporthal Triominos. Wij vragen u vriendelijk om in de centrale hal een niet-medisch mondkapje te dragen.

 • Voor het gemeentehuis gelden aangepaste openingstijden:
  • Het gemeentehuis is alleen ’s ochtends open, op maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
  • De openingstijden voor telefonie en sociale media zijn ongewijzigd van 8.00 – 16.00 uur op maandag tot en met donderdag en van 8.00 – 12.30 uur op vrijdag.
 • Wij verzoeken u om alleen een afspraak (telefonisch of online) met de gemeente te maken als het niet kan wachten.
 • U mag met 1 persoon tegelijk naar binnen. Komt u voor een reisdocument voor een minderjarige? Dan mag 1 volwassene met het kind mee naar binnen.
 • Heeft u een afspraak in het gemeentehuis en/of wilt u afval brengen bij het afvalaanbiedstation, maar heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u om niet naar het gemeentehuis en/of het aanbiedstation te komen en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan telefonisch contact met ons op: (0316) 279 111.
 • Medewerkers nemen alle hygiënemaatregelen in acht. Medewerkers die thuis kunnen werken, is gevraagd dit te doen. Op deze manier hoopt de gemeente bij te dragen aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het coronavirus.
 • Wij vragen u zoveel mogelijk met pin te betalen.
 • Het politiesteunpunt in het gemeentehuis is gesloten voor het doen van aangiftes. Daarvoor kunt u de politie bellen op 0900-8844.

Huisbezoeken

Huisbezoeken worden weer opgepakt, waarbij wel de volgende aandachtspunten gelden:

 • De afspraak wordt telefonisch gemaakt waarbij een check plaatsvindt op de volgende onderdelen:
  • Is sprake van verkoudheidsklachten (bij de client, diens huisgenoot/-noten of bij de consulent)? Dan kan het huisbezoek niet doorgaan.
  • Is het mogelijk om in de woning ten minste 1,5 afstand te houden tot de bewoners? Zo nee, dan kan het huisbezoek niet doorgaan.
  • Wordt de client, diens huisgenoot/-noten of de consulent na het maken van de afspraak alsnog verkouden, dan kan het huisbezoek niet doorgaan. Hierover vindt dan telefonische afstemming plaats.
 • Bij het huisbezoek mag alleen de client zelf en een eventuele partner/mantelzorger/gemachtigde aanwezig zijn.
 • Houd bij het huisbezoek 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • Bij het huisbezoek maakt de consulent geen gebruik van het toilet. Ook neemt deze niet iets te drinken aan.
 • Er worden geen handen geschud.
 • De client en consulent gebruiken ieder een eigen pen voor invullen/ondertekenen van formulieren.
 • Voor en direct na het huisbezoek wast of ontsmet de consulent de handen.

Overig

Raads- en commissievergaderingen

De fysieke gemeenteraadsvergadering en andere raadsbijeenkomsten zijn geschrapt.

Er is een mogelijkheid om de vergadering live te volgen. Kijk in de agenda welke vergaderingen u live kan volgen.

Afval

Bekijk het laatste nieuws (over eventuele aangepaste inzameldagen) via de Afvalwijzer app. Of kijk op www.mijnafvalwijzer.nl. Daar vindt u onder andere de inzameldagen op een rij voor uw adres. Vooral de app op uw mobiel of tablet is heel handig!
Als er wijzigingen zijn, dan communiceren wij die informatie ook via social media.

Markten

De weekmarkt (elke dinsdagochtend) op het Remigiusplein gaat door. Standplaatsen voor kaas, vis en loempia’s mogen op de bekende plekken ingenomen worden.

Gaat u naar de markt? Houd, net zoals in de supermarkt, afstand van elkaar (het liefst 1,5 meter) en betaal zoveel mogelijk met pin. Als u eten koopt, neem het dan mee naar huis en eet het daar op.

Winkels

Met ingang van 28 april  mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Voor niet-essentiële winkels gelden wel voorwaarden. Op de website van Rijksoverheid vindt u meer informatie over winkelen en boodschappen doen. Kijk op de website van de winkel voor actuele informatie.

Horeca

Alle regels die op dit moment gelden in de horeca leest u op de website van Rijksoverheid.