Duiven klaar voor CCV Roadshow: laat je niet overvallen

6 oktober 2016
De populaire CCV Roadshow ‘laat je niet overvallen’ gaat op 19 oktober naar de gemeente Duiven. Woensdag 5 oktober vond de flyer-actie plaats in en rond het centrum. Het flyerteam had een herkenbare lokale inbreng: Huub Hooyman (ondernemersvereniging Duiven Centrum) en Dick Dudink (wijkagent Centrum). Het team verraste winkeliers en medewerkers met een persoonlijke uitnodiging voor de preventiebijeenkomst op 19 oktober. Deze gratis Roadshow wordt aangeboden door de gemeente, de politie en het CCV (centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid).

Aandacht voor veiligheid

De gemeente timmert voortvarend aan de (openbare) weg, zeker in het centrum, waar de Pastoriestraat een forse herinrichting ondergaat. De winkels zijn overigens best bereikbaar, bovendien is het tijdelijk ongemak voor het goede doel. Dát het mooi wordt is te zien aan de nieuwe LIDL vestiging tegenover het gemeentehuis. Veiligheid is een belangrijk onderwerp voor de gemeente Duiven. En terecht, stelt wijkagent Dudink: “Juist ook als het ogenschijnlijk rustig is, moet je scherp blijven.”

500 miljoen schade

Winkelcriminaliteit, vooral diefstal, geeft veel economische schade: in Nederland zou het gaan om bijna een half miljard euro per jaar!
De uitnodiging mét korte toelichting viel in goede aarde in Duiven. Veel positieve reacties, bij zowel zelfstandige winkeliers/ondernemers als de filiaalketens. In het flyer-gesprek komen soms persoonlijke ervaringen voorbij. Verdachte situaties, diefstal, een mislukte kassaroof, bedreiging en agressie.
Het Roadshow programma besteedt aandacht aan die thema’s. En biedt praktische informatie en tips die soms meteen toepasbaar zijn. Ook is er ruimte voor vragen, opmerkingen en het delen van ervaringen.

Leerzaam & leuk

Het flyerteam heeft een goed gevoel na de flyer-actie. Oud-ondernemer Huub Hooyman: “De mensen zijn enthousiast, ze vinden het een goed initiatief. Het past mooi bij onze activiteiten van het Keurmerk Veilig Ondernemen, KVO.” Flyer-coördinator Bart van der Harst, namens CCV, garandeert een mooie avond: “Het programma is leerzaam, interactief en ook leuk; de serieuze boodschap wordt aantrekkelijk gepresenteerd. Van Texel tot Maastricht waarderen deelnemers de avond met een van 7,5 á 8.”
Voor wijkagent Dick Dudink was de flyer-actie een goede gelegenheid om de contacten te versterken. “Ik ben hier nu een jaar, het valt me op dat de ondernemers hier goed samenwerken. Dat is ook belangrijk als het gaat om veiligheid.” De actie-Mini met Roadshow-mascotte ‘Sjaak’ was een opvallende verschijning voor het gemeentehuis.

Aanmelden

De CCV Roadshow ‘Laat je Niet Overvallen’ vindt plaats op woensdag 19 oktober. Locatie: gemeentehuis Duiven, Koning Willem-Alexanderplein 1, 6921 ES Duiven.
Deelname is geheel GRATIS, inclusief koffie & brood (vanaf 18.00 uur). Aanmelden kan via veiligondernemenbeginthier.nl. Uiterlijk voor 12 oktober aanstaande aanmelden. Geef dan even aan met hoeveel personen u wilt komen.