Landschap met water en bomen

Controle garageboxen draagt bij aan veiligheid in Duiven

18 augustus 2022
Nieuws

Vandaag is in Duiven een inspectie van garageboxen gestart. Burgemeester Huub Hieltjes: "In Duiven werken we hard aan de veiligheid in onze gemeente. Controles van garageboxen dragen daar aan bij.

Vandaag is in Duiven een inspectie van garageboxen gestart. Burgemeester Huub Hieltjes: "In Duiven werken we hard aan de veiligheid in onze gemeente. Controles van garageboxen dragen daar aan bij. Zo weten we of gebruikers van garageboxen zich aan de regels houden. Bij overtredingen zullen we passende maatregelen nemen."

Preventieve werking

De gemeente controleert of het gebruik van deze boxen in overeenstemming is met het bestemmingsplan. Als er aanleiding toe is, - bijvoorbeeld als er vermoedens van strafbare feiten bestaan - neemt de politie of douane het ter verdere afhandeling over. Ook als er geen overtredingen worden geconstateerd, dragen deze controles bij aan de veiligheid in de gemeente. Er gaat namelijk een preventieve werking van uit.

Resultaten uit andere delen van Nederland

Resultaten elders in het land gaven aanleiding voor deze controle. Het blijkt namelijk dat garageboxen regelmatig worden ingezet in strijd met het bestemmingsplan. Soms zelfs voor opslag van illegale zaken zoals drugs, wapens of gevaarlijke stoffen. Ook worden ze soms gebruikt als ontmoetingsplaats voor criminelen. De gemeente wil garageboxen vaker gaan controleren. Ook dan zullen gemeente, politie en douane weer nauw samenwerken.

Samen weerbaar

Controles als deze sluiten aan bij het programma ‘Samen Weerbaar’. Hierin werken veiligheidspartners in Gelderland-Midden samen om de vermenging van onder- en bovenwereld (ondermijning) tegen te gaan. Voorzitter van dit samenwerkingsverband, Arend van Hout:  “We werken gericht aan de bestrijding van criminaliteit en ondermijning. Deze controle is een van de middelen die we daarbij inzetten.”

Melden helpt!

Bij de bestrijding van criminaliteit werkt de gemeente Duiven graag samen met inwoners en ondernemers. Zij zijn immers de ogen en oren in de wijk. Zij kunnen verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden bij de politie, via 0900 – 8844, of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Afspraak maken

U bent welkom in het gemeentehuis. Wij helpen u graag goed. Daarom werken wij alleen op afspraak.

Het gemeentehuis is dagelijks geopend en dit zijn de openingstijden:

maandag 8.00 - 12.00 uur
dinsdag 8.00 - 12.00 uur
woensdag 8.00 - 16.00 uur
donderdag 8.00 - 12.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.00 uur
 
Hiernaast op de maandagavond, in de even weken, van 18.00 - 20.00 uur.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of opmerking? Vul het contactformulier in.

Bereikbaarheid KlantContactCentrum

maandag t/m donderdag 8.00 - 16.00 uur
vrijdag 8.00 - 12.30 uur
   
Telefoon: (0316) 279 111
WhatsApp: (06) 11 08 17 96

Bereikbaarheid Sociaal Loket

maandag t/m vrijdag 8.30 - 12.30 uur

Bezoekadres

Koning Willem-Alexanderplein 1
6921 ES Duiven

Postadres

Postbus 6
6920 AA Duiven

E-mailadres

gemeente@duiven.nl

Telefoonnummer 

(0316) 279 111

Blijf op de hoogte en volg ons online