Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Container kapot, kwijt of omruilen?

Goed om te weten

 • Uw restafvalcontainer is voorzien van een chip. Op het moment dat uw container door het inzamelvoertuig wordt geleegd, registreert de chip dit. Deze registratie bepaalt aan het einde van het jaar de hoogte van uw rekening: hoe vaker de container wordt geleegd, hoe hoger de rekening. U hoeft de container niet elke 2 weken aan de straat te zetten. Het is voordeliger om te wachten tot deze echt vol zit (maximaal 60 kilo).
 • U betaalt niet per kilo, maar per keer dat u de restafval container laat legen of de trommel van de ondergrondse container opent.
 • Storing aan de ondergrondse container? Meld dit dan direct bij SULO. Telefoonnummer 0800-02 00 224.
 • U betaalt niet voor het legen van de GFT-container.
 • De containers horen bij uw woning en blijven daar achter als u gaat verhuizen.
 • Maakt u gebruik van een ondergrondse container? Dan betaalt u per keer dat u de trommel van de ondergrondse container open doet. Er past maximaal 1 volle vuilniszak van 60 liter per keer in de trommel van de container. U opent de container met de afvalpas.

Containers omwisselen of aanvragen

 • Wilt u liever een grotere container van 240 liter? Of wilt u uw grote container juist omwisselen voor een kleinere van 140 liter? U kunt tegen betaling van € 27,50 een grotere of kleinere container aanvragen.
 • Bij verhuizingen is het omruilen van containers wel gratis. U dient dit dan wel binnen 3 maanden na de verhuizing aan te vragen.
 • Wanneer u een ander formaat container nodig heeft in verband met medisch afval is dit gratis. U dient dan wel een medische verklaring van uw arts in te leveren.

Aanvraag containerwissel

Aanvraag containerwissel bij verhuizing of medisch afval

Uw papiercontainer inleveren

U heeft de papiercontainer op vrijwillige basis en kunt hem desgewenst inleveren. Als u geen papiercontainer meer wilt, dan kunt u het papierafval gratis aanbieden op het afvalaanbiedstation.

Wisselen van container naar ondergrondse container of andersom?

 • Maakt u nu gebruik van een container voor het restafval en wilt u liever gebruik maken van een ondergrondse container? Of andersom: u bent nu aangesloten op een ondergrondse container en wilt liever een enkele restafval container en/of GFT-container? Dat is helaas niet mogelijk. De gemeente wil het inzamelen van huishoudelijk afval op een uniforme en gelijke manier organiseren. Dat betekent dat in principe elk huishouden containers heeft en elke flat/ hoogbouw een ondergrondse container.
 • De enige uitzonderingen zijn de wijken de Ploen, Lombok en Droo. Hier zijn bij de bouw van de wijk al ondergrondse containers geplaatst voor het afval en dat blijft vooralsnog zo.

Gele kaart papiercontainer

Een gele kaart en / of een wit kruis betekent dat uw container kapot is en dat het gevaarlijk is deze nog te legen. Het risico bestaat dat de container uit de klemmen van de afvalwagen valt. Met alle gevolgen van dien.

Wat te doen bij een gele kaart of wit kruis?

 • Bel SULO om uw container te laten omruilen, telefoon 0800-02 00 224.
 • Bij een gele kaart kan het zijn dat uw kapotte container niet meer wordt geleegd in een volgende ophaalronde.
 • Bij een wit kruis wordt uw container in ieder geval niet meer geleegd. 
 • Bij een volgende ophaalronde kan het zijn dat uw kapotte container niet meer wordt geleegd. Het papier kunt u dan gratis naar het afvalaanbiedstation brengen. Neem dan ook uw afvalpas en identiteitsbewijs mee.