Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Burgemeester Rik de Lange stopt per december 2019 als burgemeester

30 januari 2019
Burgemeester drs. H.B.I. (Rik) de Lange heeft dinsdag 29 januari 2019 bekend gemaakt dat hij zich niet beschikbaar stelt voor een tweede termijn als burgemeester van de gemeente Duiven.

Dit deed hij met een mededeling in het college en de gemeenteraad en met een persoonlijke brief. Dit betekent dat hij vanaf 1 december 2019 zijn functie als burgemeester neerlegt. Burgemeester Rik de Lange is sinds 1 december 2013 burgemeester van de gemeente Duiven.

Burgemeester Rik de Lange: ‘Na ruim 21 jaar in het openbaar bestuur als raadslid, wethouder en burgemeester ga ik op zoek naar nieuwe uitdagingen. Dat kan binnen of buiten het openbaar bestuur zijn’. Ook speelt voor hem mee dat hij meer tijd wil vrij maken voor vrienden en familie.

Nu Rik de Lange heeft aangekondigd zich niet beschikbaar te stellen voor een tweede termijn als burgemeester, betekent dit dat de gemeenteraad op zoek moet naar een nieuwe burgemeester. Daarvoor moet een zogenaamde benoemingsprocedure worden gevolgd. Hoe dit proces wordt vormgegeven, is op dit moment nog niet bekend.

Burgemeester Rik de Lange heeft onder meer Openbare Orde en Veiligheid, Economische Zaken, Handhaving en Dienstverlening in zijn portefeuille. Een boeiend en divers takenpakket waar hij zich vol energie en betrokkenheid voor in blijft zetten.

Rik de Lange (31 juli 1956) is bestuurskundige. Ook studeerde hij Nederlands en geschiedenis aan de lerarenopleiding. Hij heeft tijdens zijn carrière onder meer functies gehad in het onderwijs en het management en directie van zorginstellingen. Ook was hij interimmanager, consultant en onderzoeker. Voor hij burgemeester werd, was hij wethouder en raadslid in de gemeente Zutphen.