Important message

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:
Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. En op maandagavond in de even weken van 18.00 – 20.00 uur.
Voor telefonie en sociale media zijn we geopend van ma - do van 8.00 – 16.00 uur en vrij van 8.00 – 12.30 uur.

Bewonersavond Plakse Weide (zie link voor livestream)

7 september 2021
De raad van de gemeente Duiven heeft op 1 juni 2021 besloten dat BPD en KlaassenGroep een woningbouwplan mogen maken voor 300 woningen op locatie Plakse Weide. De raad heeft BPD en KlaassenGroep de opdracht gegeven om daar omwonenden en woningzoekenden bij te betrekken. De gemeente, BPD en KlaassenGroep werken samen aan het plan en starten hier na de zomer mee. Omdat we omwonenden en woningzoekenden bij de planvorming willen betrekken organiseren we samen een aantal bewonersavonden, waarvan donderdag 16 september de eerste is.

Via onderstaande link kunt u via livestream de bewonersavond volgen:

https://duiven.gemeentestream.nl/

De gemeente, Bouwfonds gebiedsontwikkeling (BPD) en KlaassenGroep organiseren samen een bewonersavond over de locatie Plakse Weide.

Wanneer: Donderdag 16 september 2021
Waar: Ogtent (Remigiusplein 9 in Duiven)
Tijd: 19.30 uur


Update 2 september 2021

De belangstelling om deze avond bij te wonen is erg groot. Inmiddels hebben wij meer dan 230 aanmeldingen ontvangen, van zowel omwonenden als woningzoekenden. 

Digitale én fysieke bijeenkomst

Wij willen het participatieproces zo zorgvuldig en persoonlijk mogelijk doorlopen. Door het grote aantal aanmeldingen is het niet mogelijk iedereen fysiek te ontvangen. Wij bieden u daarom de mogelijkheid de bijeenkomst digitaal bij te wonen via een livestream. Om uw stem te laten horen en de bijeenkomst bij te wonen hoeft u dus niet fysiek aanwezig te zijn. Het is net als bij een fysieke bijeenkomst mogelijk om te reageren. Daarnaast willen we benadrukken dat het wel of niet fysiek aanwezig zijn geen invloed heeft op wat wij met uw input doen en op een eventuele toewijzing van of kansen op een nieuwe woning.
Voor 50 personen is het wel mogelijk om de bijeenkomst fysiek bij te wonen in de OGtent in Duiven. Als u graag daar aanwezig wilt zijn, vragen wij u om een e-mail te sturen naar plakseweide@klaassen.com.

Op het moment dat er meer dan 50 aanmeldingen zijn om de bijeenkomst fysiek bij te wonen, maken wij een selectie.

Als u de bijeenkomst live vanuit huis wilt volgen, hoeft u niets te doen. U ontvangt van ons tijdig een link voor de bijeenkomst. De link komt ook in dit nieuwsbericht te staan.


Nieuwsbericht 4 augustus

Waarom deze bewonersavond?

De raad van de gemeente Duiven heeft op 1 juni 2021 besloten dat BPD en KlaassenGroep een woningbouwplan mogen maken voor 300 woningen op locatie Plakse Weide. De raad heeft BPD en KlaassenGroep de opdracht gegeven om daar omwonenden en woningzoekenden bij te betrekken.
De gemeente, BPD en KlaassenGroep werken samen aan het plan en starten hier na de zomer mee. Omdat we omwonenden en woningzoekenden bij de planvorming willen betrekken organiseren we samen een aantal  bewonersavonden, waarvan donderdag 16 september de eerste is.

Wat gaan we doen op deze bewonersavond?

De gemeente, BPD en KlaassenGroep vertellen u graag over:

  • Welke opdracht de gemeenteraad aan het college heeft gegeven en welke uitgangspunten voor het maken van een woningbouwplan daarom vast liggen.
  • Hoe het proces er uit ziet om te komen tot een woningbouwplan en hoe wij omwonenden en woningzoekenden de komende maanden hierbij gaan betrekken.
  • Welke reacties we het afgelopen jaar al hebben gehad en wat we hier de komende maanden mee gaan doen.

Tijdens deze bewonersavond is er ruimte om vragen te stellen en een reactie te geven op deze onderwerpen. nader in te gaan op deze onderwerpen. We beantwoorden uw vragen zo goed mogelijk en gaan graag met u in gesprek over uw vraag of uw reactie. Op het moment dat we uw vraag of reactie niet kunnen beantwoorden, geven aan hoe we met uw reacties omgaan. Als dat dezelfde avond niet lukt, dan noteren uw vraag of reactie zorgvuldig en komen daar bij een volgende bewonersavond op terug.

Uitnodiging via de post. Meld u aan!

Direct aanwonenden van de locatie Plakse Weide ontvangen via de post een uitnodiging voor deze avond. Wilt u aanwezig zijn bij deze avond? Stuur dan een e-mail met vermelding van naam en adres naar plakseweide@klaassen.com. Dit kan ook als u geen uitnodiging per post heeft ontvangen.

Op zoek naar een woning of meepraten?

Inwoners die op zoek zijn naar een woning en graag op locatie Plakse Weide willen wonen, betrekken we graag bij het maken van een woningbouwplan. Wilt u meepraten? Stuur een e-mail naar plakseweide@klaassen.com. Geef bij uw aanmelding aan: uw naam en huidige adres. Zijn er veel woningzoekenden die zich melden, dan maken we een selectie. 

Stand van zaken Ploen Noord

De gemeenteraad heeft op 1 juni 2021 ook besloten dat Van Wanrooij een woningbouwplan voor 300 woningen op locatie Ploen Noord mag maken. Ook hier geldt dat de raad Van Wanrooij de opdracht heeft gegeven om daar omwonenden en woningzoekenden bij te betrekken. Meer informatie hierover volgt in september.