Gemeente Duiven

Gemeente Duiven
Postbus 6
6920 AA Duiven
T: (0316) 27 91 11
E: gemeente@duiven.nl

Voorbereidingen Koninklijk bezoek aan Duiven

Op donderdag 30 mei bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de gemeente Duiven. Tot het zover is, informeren wij u met enige regelmaat in deze Informeelpagina’s over de voorbereidingen...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Voorbereidingen Koninklijk bezoek aan Duiven

Op donderdag 30 mei bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de gemeente Duiven. Tot het zover is, informeren wij u met enige regelmaat in deze Informeelpagina’s over de voorbereidingen van dit Koninklijk bezoek.

Duiven 200 jaar

Na zijn inhuldiging brengt de nieuwe Koning met Koningin Máxima een kennismakingsbezoek aan alle provincies. Tijdens de bezoeken doen ze Duiven aan, omdat de gemeente Duiven dit jaar 200 jaar bestaat. Burgemeester Zomerdijk heeft dat jubileum onder de aandacht gebracht van het Koningshuis en de provincie Gelderland. Op verzoek van de Commissaris van de Koning krijgt het bezoek ook een Liemers karakter.

Programma

Het programma van het Koninklijk bezoek is op hoofdlijnen op bestuurlijk niveau met de Liemerse gemeenten voorbereid. Het is zo goed als klaar en wordt nu eerst nog afgestemd met afgevaardigden van de Provincie, het Koningshuis en de Rijksvoorlichtingsdienst. Zodra daar meer over bekend is, informeren wij u daarover.

Een werkgroep is druk bezig met de voorbereidingen voor het bezoek. Zo moet onder andere gedacht worden aan voldoende dranghekken, de communicatie met de aanwonenden van de bezoeklocatie, de perscontacten, de aankleding van de route, de nodige wegafzettingen en – omleidingen, parkeermogelijkheden en uiteraard de veiligheid.

Route

Zodra er meer zekerheid is over de looproute van het Koninklijk echtpaar, worden aanwonenden van die locatie persoonlijk via een brief geïnformeerd over de mogelijke gevolgen daarvan.

Verzoeken om iets aan te bieden

De gemeente ontvangt regelmatig verzoeken van inwoners, bedrijven of organisaties met de vraag of het mogelijk is op 30 mei iets aan te bieden aan het Koningspaar. Hoewel dat een leuk idee is, is het helaas niet mogelijk deze verzoeken in het programma op te nemen.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn namelijk maar 25 minuten in Duiven en het programma staat op hoofdlijnen zo goed als vast. Wij gaan ervan uit dat u hier begrip voor heeft.

Natuurlijk is het wel leuk als u erbij kunt zijn. Zoek dus vooral een geschikt plekje langs de route en misschien krijgt u dan toch nog de gelegenheid iets aan te bieden.

Meer weten?

Houdt u dan vooral de berichtgeving in deze Informeelpagina’s in de Duiven Post in de gaten. U kunt ook altijd een mail sturen naar duiven200jaar@duiven.nl

Contact

Openingstijden en bereikbaarheid


T: (0316) 27 91 11
F: (0316) 27 92 79
E: gemeente@duiven.nl

Bezoekadres:

Koning Willem-Alexanderplein 1,
6921 ES Duiven
(Voorheen Kastanjelaan 3, 6921 ER)

Postadres

Postbus 6, 6920 AA Duiven

Routebeschrijving

Twitter Volg ons op Twitter

gemeentegids

Digitale gemeentegids

Informeel

Informeel

Volg ons op twitter

Twitter